Biserica Boteanu - Ienii

București, Sector 1, Str. Boteanu nr. 8

Ajutor pentru Andreea Bianca

Ajutor pentru Andreea Bianca

Andreea Bianca este unicul copil al lui Ionuț și al Alexandrei Banciu din București. Bucuria venirii sale pe lume pe data de 28 martie 2016 a fost umbrită șase luni mai târziu, când Andreea Bianca a devenit dintr-un copil sănătos și vesel, unul pentru care secția de terapie intensivă a spitalului Marie Curie din Capitală a devenit principala casă. Diagnosticul primar a fost meningoencefalita manifestată prin intrarea în comă. A început tratamentul intensiv. Când s-a trezit din comă, Andreea nu mai mişca deloc şi nu mai respira singură. I-a fost afectat masiv creierul, iar medicii au diagnosticat-o cu moarte cerebrală. Nu s-a putut identifica exact ce anume a declanșat boala. Diagnosticele au fost multe, la fel și investigațiile medicale. Rezultatul RMN-ului din iunie 2017 a atestat leziuni cerebrale de tip cronic, atrofie cerebrala si leziuni ale substanței albe.  Andreea a suferit și două intervenții chirurgicale: pentru montarea traheostomei și pentru montarea gastrostomei.

Bunul Dumnezeu a făcut însă o minune cu ea. După zece luni de terapie intensivă Andreea respiră acum cu ajutorul ventilatorului şi este conştientă. După multă kinetoterapie, a început să mişte piciorul drept, să se întindă şi să mănânce cu linguriţa.

Familia a fost sfătuită de medici să ducă acasă copilul pentru evitarea infecțiilor intraspitalicești. Acasă, Andreea are nevoie de are nevoie zilnic de kinetoterapie, fizioterapie, terapia Vojta, Ergoterapie, reflexoterapie, electroterapie, terapie craniosacrală, terapia ABA, terapia Bowen. Se adaugă medicamentele și consumabilele medicale (sonde de aspiraţie, filtre pentru ventilator, furtune pentru ventilator, canule traheale, tuburi de gastrostoma, pansamente, orteze, comprese sterile, seringi, substanţe de curăţare şi dezinfectare).

Familia Banciu dorește să facă pentru copilul lor tot ce este necesar pentru ca Andreea să redevină sănătoasă. De aceea, au nevoie de ajutorul nostru.


Î
n acest scop familia Banciu au înfiinţat Asociaţia Magic Moments. Toți cei dornici să dăruiască pentru salvarea ei, sunt invitați să contribuie financiar în contul Asociaţiei:

Asociaţia Magic Moments

CIF: 37669099

Domiciliul fiscal: Str. Nicolae Filipescu,ne.48, cam. 1, parter, ap. 1, Bucuresti, sector 2

Cont RON:

RO15BTRLRONCRT0393990301

 


Acțiunea caritabilă Ajutor pentru Andreea Bianca se desfășoară începând din data de 5 decembrie 2017 și face parte din proiectul În așteptarea lui Hristos, Mesia, chip luminos organizat de Parohia Boteanu- Ienii.